Geweldloos fysiek weerbaar

Wat nou als de situatie zo uit de hand loopt, dat het uitmondt op fysieke agressie? Tijdens de training geweldloos fysiek weerbaar, leren de deelnemer hoe zij zichzelf, cliënten en collega's kunnen beschermen tegen fysieke agressie. Dit alles zonder daarbij de agressor schade toe te brengen. Jong, oud, sterk of minder sterk, de technieken die worden aangereikt zijn eenvoudig en vereisen geen ervaring met zelfverdediging.

inhoud van de training

 

 • Agressie herkennen 

De deelnemers leren agressie in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren. Het belang van vroeg signaleren en ingrijpen wordt uitgelegd met behulp van de agressiepiramide.

 • Zelfcontrole

De deelnemers leren hoe zij rustig kunnen blijven in een situaties waarbij agressie in het spel is. Door middel van een spanningscontrole-oefening laten wij de deelnemers ervaren waar hun spanning zit en bieden wij technieken om die spanning onder controle te houden. Door zelf rustig te blijven is het makkelijker om deëscalerend op te treden. 

  • Veilig werken

  Wat te doen bij ruziënde cliënten of klanten? Grijp je in bij een incident, of juist niet? Hoe verklein je de kans op fysiek letsel? De deelnemers worden zich bewust van de mogelijke gevaren bij escalerende incidenten en krijgen handvatten om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen.

  • Fysieke Technieken

  De fysieke technieken staan centraal tijdens de training 'geweldloos fysiek weerbaar'. Slaan, schoppen, haren trekken, verwurgingen etc. voor vrijwel iedere aanval hebben wij een techniek om jezelf en/of anderen te verdedigen. Dit alles zonder daarbij de agressor schade toe te brengen. Jong, oud, sterk of minder sterk, de technieken die worden aangereikt zijn eenvoudig en vereisen geen ervaring met zelfverdediging.

  • Controle technieken (optioneel)

  Zorginstellingen en bijzonder onderwijs krijgen vaak met escalerende incidenten te maken als gevolg van o.a. psychische stoornissen. Daarom bieden wij fysieke technieken aan die met meerdere personen uitgevoerd dienen te worden, om zo een persoon onder controle te krijgen. Dit wanneer deëscalerend optreden niet meer mogelijk is.

  • Opvang en nazorg

  Verbale en fysieke agressie kunnen zeer ingrijpend zijn. Daarom is het van belang dat er goede opvang en nazorg is voor uw werknemers. Zo wordt de kans op een trauma  en langdurige ziekmelding aanzienlijk verkleind.

   

  KVK: 65097777

  BTW: NL001555555B88